Årets Projekt

Nya ytor, nya världar

Husaren 5:2, denna spännande fastighet med så mycket karaktär, har efter en större vakans omvandlats till en toppmodern arbetsplats för Avalanche Studios Group. Vi har kamperat med spelutvecklingsstudion i snart tre år, då de etablerade sig i Malmö. De började med ca 30 medarbetare i vår fastighet Jörgen Kock på Norra Vallgatan 68 men när de förra våren närmade sig 50 blev behoven av en större lokal alltför påtagliga.

Vi vill gärna ha en nära dialog med våra hyresgäster och vi blev glada när Avalanche Studios Group, kom till oss och frågade om alternativa lokaler. Vi hade vid den här tidpunkten precis färdigställt de första våningsplanen i helrenoveringen av vår fastighet Husaren 5 på Östra Tullgatan. När vi visade den ”osminkade” lokalen på 1650 m2 som bland annat varit Amerikanska Motorimportens, Motoramis, bilsalong så såg vi hur kreativiteten började jobba. Avalanche gillade lokalen omedelbart och såg direkt potentialerna för deras verksamhet. Här kan de växa i den förväntade takten. De är nu 56 medarbetare men ska inom en snar framtid var strax över 80.

Vi har stått för hela renoveringen av den nya studion men planeringen av ytorna har Avalanche Studios Group stått för själv. Storleken är idag något större än behoven men det är en av fördelarna med lokalen, flexibiliteten, möjligheterna att växa och anpassa ytorna precis som de vill. Att vi skulle få ta hand om nya ytor så att Avalanche Studios Group kan fortsätta utveckla nya spännande världar, i Motoramis gamla lokaler, blev klart i början av augusti 2020 och renoveringen påbörjades direkt därefter. Och vi kunde lämna över nycklarna i mitten på januari. Ett snabbt och smidigt förlopp.

Avalanche har varit väldigt involverade i utformningen av lokalen och tillsammans med hantverkar- na har resultatet väldigt bra. De kreativa hjärnorna på Avalanche och våra lyhörda projektledare blev ett framgångskoncept, där förtroendet åt båda hål- len gjorde att även udda lösningar togs emot på ett öppet sätt och kunde genomföras. Om man tror på någons kreativitet och estetiska sinne så blir det lätt att säga ja när de vill ha den där gamla vasken de hittade i källaren vid utrivningen, monterad vid en av toaletterna. Det är kreativitet och projektled- ning, hyresvärd- och hyresgästrelation när den är som bäst.

Nu är det så dags för Avalanche Studios Group att njuta av sin nya fina arbetsplats som ligger
på yppersta läge exakt mitt emellan Centralen och Värnhemstorget, vilket innebär extremt goda kommunikationsmöjligheter för alla de som reser kollektivt. Och när de väl är där, inflyttade och på plats, så hoppas vi att deras nya stora ytor i sin tur kan inspirera dem att skapa nya stora och spännande världar och spelmiljöer.