SkepparenEntre2016Kvarteret Skepparen ligger i Malmös allra äldsta delar, mellan Västergatan och Norra Vallgatan, det vill säga mellan stadens ursprungliga huvudgata och stadsmuren som löpte längs havsfronten. Kvarteret har varit bebyggt mer eller mindre ända sedan staden grundades.

Fastigheten Skepparen 19 består av tre olika hus från olika tider. När vi köpte huset 2012 så var verksamheten hotell och kontor. För att möta det stora behov av bostäder tog vi beslutet hösten 2014 att bygga om de båda husen mot Västergatan så att de åter innehåller bostäder.

Vi har vid årskiftet 2015/2016 färdigställt femton sekelskiftes lägenheter och ett galleri i bottenplan Vår vision har varit att återgå till originalet från börjar av 1900-talet och att behålla den gamla charmen med detaljer, takhöjd, stuckaturer, spegeldörrar fast med en modern touch. Innergården som tidigare var parkering har omvandlas till en grönskande innergård för lek och rekreation. För att klara Malmö stads parkeringskrav finns där även tillgång en poolbil med fritt medlemskap de första fem åren. Med närhet till Kungsparken, Malmö Live och restaurangtäta gator är det en levande boendemiljö med massor av karaktär – mitt i Malmös hjärta.

 

I vårt förra projekt byggde vi sex designade radhus på taket till fasigheten Husaren vid Drottningtorget i Malmö.
 
LÄS MER