Möt vår nya fastighetsskötare – Lucas Lilja!

Vem är du Lucas?
Jag arbetar som biträdande fastighetsskötare på Malmö Cityfastigheter sedan 1 oktober. Jag är 24 år, uppvuxen i Furulund, Kävlinge kommun, men är numera bosatt här i Malmö. Jag har tidigare arbetat inom trädgårdsskötsel och produktion. När jag inte arbetar, ägnar jag en stor del åt mitt stora sportintresse, fotbollen. 

Vad innebär ditt arbete?
Mitt arbete handlar om att se till att företagets samtliga fastigheter är välskötta, både vad gäller inomhus- och utomhusmiljön. Det kan avse allt ifrån att se till så att entréerna är rena och ser välkomnande ut, att miljörummen är i sin ordning till trädgårdsskötsel på innergårdarna. Jag trivs med ett varierande arbete då jag tycker att det är utvecklande, både ur ett yrkesmässigt och personligt perspektiv. Arbetet innebär ansvar och är självständigt, vilket jag också trivs väldigt bra med. Jag besöker husen varje dag och ingen dag är den andra lik. Mötet med hyresgäster, entreprenörer och kollegor gör arbetet unikt och spännande. 

Varför valde du Malmö Cityfastigheter?
Jag valde Malmö Cityfastigheter just för att det är ett mindre och personligt företag. Jag tycker det gör arbetet både roligare och enklare eftersom man är närmre hyresgästerna, och i sin tur kan ge både bättre och snabbare service. Att fastigheterna är belägna med ett mindre avstånd emellan sig bidrar också till att jag har möjlighet att ägna mer tid åt varje fastighet och därmed kan leverera ett bättre resultat. Jag tycker även det är mycket viktigt med god gemenskap bland kollegorna. Jag känner att jag har blivit mycket väl bemött och kommit rätt. 

Vad är det roligaste med ditt arbete och vad är din styrka skulle du säga?
Det roligaste med mitt arbete är att jag träffar många olika människor samtidigt som jag får vara ute på plats och ta hand om de fina fastigheterna. Jag tycker branschen är mycket intressant och detta tillsammans med att få arbeta långsiktigt med förvaltningen. Det är extra roligt att känna att det jag gör dagligen skapar nytta och trivsel för våra hyresgäster. Min styrka är att jag är väldigt öppen som person, noggrann och har lätt för att lära mig nya saker. 

Jag ser fram emot att möta fler av våra hyresgäster framöver!