Ny VD med vana att leda och engagera

Christoffer Persson har nu arbetat sina första månader som VD på Malmö Cityfastigheter, han tillträdde 1 oktober. Christoffer har tidigare erfarenheter från branschen genom långvarig tjänst på Peab i olika chefsroller och kommer senast från Malmö FF där han arbetat som drift- och fastighetschef.

Genom att plocka det bästa från bostadsutveckling och sportklubb ska han nu driva och utveckla en snabbfotad organisation med stark teamkänsla.

Vad var det som lockade dig till Malmö Cityfastigheter?

Oj, det var flera saker. Dels ser jag i företaget en entreprenörsanda med stort affärsfokus, en bra grogrund för både trivsel och framgång, och dels så tilltalas jag av affärsidén att utveckla fastighetsförvärvet på hemmaplan. Att jobba lokalt och nära, att verkligen hitta de bästa fastigheterna på de bästa lägena i Malmö och förvalta väl för att investera i framtiden. 

Som byggintresserad gillar jag verkligen tanken att en fastighet inte bara ska vara en funktionell plats utan att den också ska skapa trivsel och trygghet för både boende och företag. Och gärna skönhet också. Många av Malmö Cityfastigheters hus är både vackra, välskötta och funktionella, en del kan till och med räknas som kulturarv. 

Här är vi dessutom snubblande nära det så populära begreppet ’hållbarhet’. Vad är väl mer hållbart än en fastighet som har stått i 200 år och som med rätt omsorg kan vara hem och kontor åt människor i 200 år till!

Som ny på jobbet, vilket är största utmaningen?

Ofta tar det ju ett tag innan man kommer in i rollen och lär känna organisationen och sina medarbetare men här måste jag säga att det har varit över alla förväntningar. Jag har blivit otroligt väl mottagen av kolleger, kunder och styrelse och märkte snabbt att vi har väldigt kunniga och engagerade medarbetare med högt servicefokus. 

Utmaningen är nog att jag tror att branschen kommer att förändras kraftigt de kommande åren. Då gäller det att känna sina kunder och kunna leva upp till deras behov av nya tjänster – det är där vi har alla möjligheter att ligga i framkant. Flexibel organisation, engagerade medarbetare, fantastiska fastigheter på bra läge. Den utmaningen antar vi med bravur.

Vad tror du är viktigaste framgångsfaktorn?

Nöjda kunder. Allt vi gör måste resultera i att våra kunder är nöjda med sitt val av kontor, bostad eller lokal av annat slag. Vi har faktiskt flera kunder som för andra eller tredje gången väljer att byta lokal inom våra fastigheter och det är ett väldigt gott betyg. Vår ambition är fortsätta precis så, att bygga nära relationer med våra kunder och kunna erbjuda det de vill ha.

Något vi har glömt?

Ja, jag nämnde hållbarhet tidigare och där har vi ett annat fokusområde inför 2020. Vi vill bidra till utvecklingen av ett klimatsmart samhälle och minska vårt negativa avtryck så långt det är möjligt. De senaste åren har vi investerat i modern teknik för att minska fastigheternas energiförbrukning och det fortsätter vi med. Internt har vi också en policy som alla försöker leva upp till, inga stora saker men många små saker att tänka på i vardagen. För visst är det så, att med medvetenhet och engagemang kommer man långt. En övertygelse som kommer att ta Malmö Cityfastigheter långt.