Med hela världen som spelplan – Avalanche Studios Group tecknar nytt femårigt hyresavtal

2019 flyttade företaget in i en av Malmö Cityfastigheters äldsta lokaler och tar nu möjligheten att tillsammans med Malmö Cityfastigheter få designa en ny lokal för att passa med verksamhet och behov. I mitten av januari går flytten till Motorami-huset på Ö Tullgatan 3 i Malmö. 

I över 15 år har Avalanche Studios Group utvecklat spel med enorma öppna världar som den prisbelönade Just Cause-serien, Mad Max, Generation Zero samt jaktfranchisen the Hunter. Företaget har idag över 400 anställda i Stockholm, New York, Liverpool och Malmö, där ett 40-tal personer just nu arbetar på actionspelet Second Extinction som släpps i en tidig version i oktober.

-Vi flyttar från ett av stadens äldsta hus till ett av de mest unika. Ytan är inte bara optimal för vår verksamhet, utan något utöver det vanliga som inspirerar och bjuder in till en kreativ helhetsupplevelse. Det centrala läget vid kanalen är också fantastiskt för våra många pendlare, säger Sara Ponnert, studiochef för Avalanche Studios Group i Malmö

Huset med de veckade taken byggdes 1958 för Amerikanska Motorimporten, Motorami, och med sina runda former i kombination med pastelliga fjälliknande fasad kan man nästan känna kopplingen till både snabba bilar och fantasivarelser i spelens värld. 

Den 1650 kvm stora lokalen på ett plan öppnar för möjligheten att skapa en unik kontorsmiljö som passar det kreativa klimat Avalanche Studios Group har. Malmö Cityfastigheter investerar för att skapa en ultramodern och funktionell miljö för spelföretaget och passar samtidigt på att uppgradera fastigheten. Entreprenör för uppdraget är Betonmast Malmö AB, som dessutom är hyresgäst i huset.

-Vi är otroligt stolta över att Acvalanche Studios Group vill ta detta steget och ge oss fortsatt förtroende att vara hyresvärd. Vi strävar alltid efter att ha en bra dialog med våra hyresgäster och att bygga en god relation, säger Christoffer Persson, Vd Malmö Cityfastigheter.

Malmö Cityfastigheter förvärvar ännu en sekelskiftespärla på A-läge

Fastigheten Korpen 48 ligger på Södra Förstadsgatan 60 med Triangeln Shoppingcenter och Citytunnelstationen som grannar. De kringliggande gatorna är vältrafikerade och har ett jämnt flöde av gående och cyklister. 

-Affären är helt i linje med Malmö Cityfastigheters strategi att fortsätta växa i centrala Malmö, på platser med bra kommunikationsläge. Fastigheten är en mycket vacker byggnad och rymmer en kombination av bostäder och lokaler som vi varsamt kommer att förvalta i många år framöver. Vi arbetar vidare med våra expansionsplaner genom att vara aktiva på marknaden för att finna ytterligare nya förvärvsmöjligheter i Malmö, säger Christoffer Persson, vd för MCF AB. 

Byggnaden uppfördes 1929 och totalrenoverades början av 2000-talet. Alla tidstypiska detaljer är bevarade – högt i tak, stora salonger i fil, takstuckaturer, höga golvlister, lamprosetter och fiskbensparkett. 

-Varsam renovering med respekt för byggnadens ålder är något vi alltid värdesätter.

Av den totala ytan på 950 kvm är 630 kvm bostäder och 320 kvm lokaler. Alla fullt uthyrda.

Nu blir vi sambo och byter torg

Sen många år har Malmö Cityfastigheters huvudkontor huserat på Stortorget och fastighetskontoret på Fredriksbergsgatan i Malmö. Med ett nytt årtionde på väg tog vi i vintras beslutet att skapa förändring och nya intryck genom att byta lokal. Nu har flyttlasset gått för oss båda till fastigheten Söderport 9 på Gustav Adolfs torg.

Lokalen vi flyttar in i har vi renoverat för att bli ett praktiskt och modernt kontor – som vanligt med varsam hand, hög kvalité och med tanke på hållbarhet. Vi hoppas att våra egna lokaler ska bli det perfekta exemplet att visa upp för alla er som letar ny lokal och vill se hur man kan förvandla en lokal eller ett kontor för att fungera optimalt på 2020-talet. Och utan att förlora historiens vingslag.

Vår nya adress är Gustav Adolfs torg 47. Hör av dig så ger vi dig gärna en rundvandring i våra nya lokaler.

Tack alla för ett fantastiskt år!

Och du har i allra högsta grad bidragit. I somras gick vi ut med en enkät, tillsammans med AktivBo, där vi frågade hur du trivs i dina lokaler och med oss som hyresvärd. Ni var många som svarade och resultatet blev över förväntan – vi blev nominerade som en av tre bästa förvaltarna i Sverige och mottog en hedrande andra plats i Branschindex B2B för 2019 på Business Arena i Stockholm. 

Ett riktigt stort tack till alla er som tog er tid att svara. Det är era åsikter som nu ligger till grund för hur vi formar, utvecklar och prioriterar så att ni som bor och arbetar i våra fastigheter kan trivas ännu bättre.

Vi på Malmö Cityfastigheter önskar er alla en riktigt God Jul & ett Gott Nytt År

I år har har vi valt att skänka pengar till välgörande ändamål istället för att skicka personliga julhälsningar till våra kunder och samarbetspartners. Årets juldonation går till Karl Werntofts Minnesfond – till förmån för barn som förlorat en förälder https://minnesfond.werntoft.se/ 

Under julledigheten går vi ner i bemanning och lättast för dig att nå oss är via felanmälan på Mina sidor eller via e-post.

Ny VD med vana att leda och engagera

Christoffer Persson har nu arbetat sina första månader som VD på Malmö Cityfastigheter, han tillträdde 1 oktober. Christoffer har tidigare erfarenheter från branschen genom långvarig tjänst på Peab i olika chefsroller och kommer senast från Malmö FF där han arbetat som drift- och fastighetschef.

Genom att plocka det bästa från bostadsutveckling och sportklubb ska han nu driva och utveckla en snabbfotad organisation med stark teamkänsla.

Vad var det som lockade dig till Malmö Cityfastigheter?

Oj, det var flera saker. Dels ser jag i företaget en entreprenörsanda med stort affärsfokus, en bra grogrund för både trivsel och framgång, och dels så tilltalas jag av affärsidén att utveckla fastighetsförvärvet på hemmaplan. Att jobba lokalt och nära, att verkligen hitta de bästa fastigheterna på de bästa lägena i Malmö och förvalta väl för att investera i framtiden. 

Som byggintresserad gillar jag verkligen tanken att en fastighet inte bara ska vara en funktionell plats utan att den också ska skapa trivsel och trygghet för både boende och företag. Och gärna skönhet också. Många av Malmö Cityfastigheters hus är både vackra, välskötta och funktionella, en del kan till och med räknas som kulturarv. 

Här är vi dessutom snubblande nära det så populära begreppet ’hållbarhet’. Vad är väl mer hållbart än en fastighet som har stått i 200 år och som med rätt omsorg kan vara hem och kontor åt människor i 200 år till!

Som ny på jobbet, vilket är största utmaningen?

Ofta tar det ju ett tag innan man kommer in i rollen och lär känna organisationen och sina medarbetare men här måste jag säga att det har varit över alla förväntningar. Jag har blivit otroligt väl mottagen av kolleger, kunder och styrelse och märkte snabbt att vi har väldigt kunniga och engagerade medarbetare med högt servicefokus. 

Utmaningen är nog att jag tror att branschen kommer att förändras kraftigt de kommande åren. Då gäller det att känna sina kunder och kunna leva upp till deras behov av nya tjänster – det är där vi har alla möjligheter att ligga i framkant. Flexibel organisation, engagerade medarbetare, fantastiska fastigheter på bra läge. Den utmaningen antar vi med bravur.

Vad tror du är viktigaste framgångsfaktorn?

Nöjda kunder. Allt vi gör måste resultera i att våra kunder är nöjda med sitt val av kontor, bostad eller lokal av annat slag. Vi har faktiskt flera kunder som för andra eller tredje gången väljer att byta lokal inom våra fastigheter och det är ett väldigt gott betyg. Vår ambition är fortsätta precis så, att bygga nära relationer med våra kunder och kunna erbjuda det de vill ha.

Något vi har glömt?

Ja, jag nämnde hållbarhet tidigare och där har vi ett annat fokusområde inför 2020. Vi vill bidra till utvecklingen av ett klimatsmart samhälle och minska vårt negativa avtryck så långt det är möjligt. De senaste åren har vi investerat i modern teknik för att minska fastigheternas energiförbrukning och det fortsätter vi med. Internt har vi också en policy som alla försöker leva upp till, inga stora saker men många små saker att tänka på i vardagen. För visst är det så, att med medvetenhet och engagemang kommer man långt. En övertygelse som kommer att ta Malmö Cityfastigheter långt.