Eletive flyttar huvudkontor inom Malmö Cityfastigheter – 1300 kvm på A-läge

Eletive tecknar nytt treårigt hyresavtal med Malmö Cityfastigheter. Företaget grundades år 2014 och har sitt huvudkontor i Malmö. Företaget erbjuder en innovativ digital plattform som hjälper organisationer att mäta och öka medarbetarengagemang, produktivitet, och att bygga en hälsosam och hållbar företagskultur. Med digitala medarbetarundersökningar i realtid och en rad användarvänliga verktyg ger Eletive organisationer tillgång till värdefulla insikter, så att de kan ta datadrivna beslut.

Idag sitter företaget i Malmö Cityfastigheters fastighet, Söderport 9, på Gustav Adolfs Torg 47, där de varit hyresgäster sedan 2019. Flytten till de nya lokalerna på Gråbrödersgatan 2 sker med start under våren 2022.

– Vi är mycket glada och stolta över att vi har möjlighet att fortsatt vara hyresvärd åt Eletive i deras expansion.

Vi strävar efter en långsiktig förvaltning, både genom mycket goda kundrelationer samt att tillhandahålla flexibla och anpassningsbara kontorslösningar, säger Christoffer Persson, VD för Malmö Cityfastigheter AB.

– Vi ser fram emot att bygga ett av Malmös trevligaste kontor, på ett av Malmös bästa lägen. Fastigheten ligger perfekt med närhet till såväl city som kommunikationer.

Den enorma takterrassen innebär dessutom fantastiska möjligheter att skapa fina miljöer även utomhus. Allt vi gör på Eletive handlar om att främja arbetsplatser och företagskulturer där människor kan blomstra och växa, och det känns extra roligt att fortsätta bedriva det arbetet i så härliga lokaler. Vi befinner oss på en snabb tillväxtresa – detta blir en perfekt plats att göra den resan på, säger Marcus Wennmo, VD för Eletive AB.  – Det ska bli spännande att följa Eletives resa framåt och vi hoppas på att de skall komma att trivas i sina nya lokaler, säger Christoffer Persson, VD för Malmö Cityfastigheter AB.

Foto: Malmö Cityfastigheter

Malmö Cityfastigheter förvärvar kulturhistorisk fastighet på A-läge

Von Conow news.png

Malmö Cityfastigheter fortsätter att växa i Malmö och har förvärvat fastigheten Von Conow 47 som är belägen på Djäknegatan 5. Fastigheten är en av de totalt sju så kallade Djäknegatshusen med anor från 1800-talet och ligger mitt emellan Malmö Centralstation och Hansa. Von Conow 47 är en kulturhistorisk fastighet som numera är klassificerad som byggnadsminne. 

Fastighetens tre huskroppar uppfördes under olika årtionden under 1800-talet. Via en genomgångsport i den putsade byggnaden som vetter ut mot Djäknegatan nås den välbevarade innergården, för den tiden ett klassiskt gårdsrum. De andra två huskropparna har fasader bestående av tegel och korsvirke. Flera tidsenliga inredningsdetaljer är bevarade så som synliga takbjälkar, brädgolv, korsvirke och spegeldörrar. 

– Fastighetsförvärvet överensstämmer helt med Malmö Cityfastigheters affärsidé om att förvärva fastigheter i centrala Malmö samt att förvalta dessa med hänsyn till dess historia och ursprung. Vi ser långsiktigt på förvaltningen och ser fram emot att förvalta dessa kulturhistoriska byggnader, som en del av Malmös kulturarv, säger Christoffer Persson, VD för Malmö Cityfastigheter AB. 

Byggnaderna har en uthyrningsbar yta om totalt 790 kvadratmeter som till största del består utav mindre kontorslokaler. 

– Förvärvet stärker Malmö Cityfastigheters position ytterligare som stark aktör i centrala Malmö och kompletterar vårt befintliga fastighetsbestånd på ett utmärkt sätt. Vi arbetar kontinuerligt med att utveckla och utöka vår fastighetsportfölj i centrala Malmö och letar ständigt efter nya förvärvsmöjligheter, säger Christoffer Persson. 

Foto: Catella Corporate Finance, säljarens fastighetsrådgivare vid förvärvet. 

Nätverksträff på PadelCourt No 9 i Höllviken

Den 7 oktober arrangerade Malmö Cityfastigheter en nätverksträff för lokalhyresgäster och samarbetspartners
på PadelCourt No 9 i Höllviken!

Dagen inleddes med en kort presentation om Malmö Cityfastigheter och därefter lyssnade vi på två mycket intressanta föreläsningar. Föreläsningarna hölls av krögaren, Tv-kocken och kokboksförfattaren Tareq Taylor samt av hälsocoachen, bloggaren och föreläsaren Sofia Ståhl, även känd som PT-Fia.

Magnus Lindgren på KaffeRista fanns på plats under hela
eventet och serverade magiskt gott kaffe.

Avslutningsvis bjöd nätverksträffen på padelspel och mingel.

MCFAB rekryterar kommunikatör

Malmö Cityfastigheter AB har anställt Cecilia Hörstedt som kommunikatör med tillträde den 1 juni 2021. Tjänsten är ny och är en strategisk satsning för att förbättra kommunikationen och dialogen med våra hyresgäster.

– Det gläder mig att Cecilia Hörstedt förstärker vårt lag med sin kompetens kring kommunikation och uthyrning. Hon har en erfarenhet och bakgrund som kommer göra oss synligare, tydligare och mer professionella. Satsningen på den nya rollen är en del i vår långsiktiga strategi att växa, säger Christoffer Persson VD på Malmö Cityfastigheter AB.

Cecilia är utbildad inom fastighetsföretagande, ekonomi och media och har de senaste åren arbetat i fastighetsbranschen med ansvar för uthyrning och kommunikation. Det senaste året med ansvar för uthyrning av bostäder i Kävlinge Kommunala Bostadsbolag.

– Jag ser fram emot att vara med och utveckla Malmö Cityfastigheter. Min ambition är att arbeta aktivt med kundvård och kommunikation och på så sätt lyckas skapa ett tydligare varumärke för Malmö Cityfastigheter. Det är spännande att få vara en del av utvecklingen i Malmö och lära känna bolagets alla fastigheter och kunder, säger Cecilia Hörstedt.

För ytterligare information, vänligen kontakta: 

Christoffer Persson, Vd Malmö Cityfastigheter christoffer.persson@mcfab.se, tel 0720-62 39 19 

Malmö Cityfastigheter AB är ett fastighetsbolag som äger, förvaltar och utvecklar fastigheter med direkt närhet till spårbunden kollektivtrafik i Malmö, huvudsakligen i de centrala delarna, där Malmö Cityfastigheter idag äger 15 hus. Fokus är på kontor, men med inslag av bostäder och butiker. Malmö Cityfastigheter är ett fastighetsbolag som arbetar för ett attraktivt Malmö, vackra hus med modern teknik och en hög servicegrad till hyresgäster och samarbetsparter. 

Årets Projekt

Nya ytor, nya världar

Husaren 5:2, denna spännande fastighet med så mycket karaktär, har efter en större vakans omvandlats till en toppmodern arbetsplats för Avalanche Studios Group. Vi har kamperat med spelutvecklingsstudion i snart tre år, då de etablerade sig i Malmö. De började med ca 30 medarbetare i vår fastighet Jörgen Kock på Norra Vallgatan 68 men när de förra våren närmade sig 50 blev behoven av en större lokal alltför påtagliga.

Vi vill gärna ha en nära dialog med våra hyresgäster och vi blev glada när Avalanche Studios Group, kom till oss och frågade om alternativa lokaler. Vi hade vid den här tidpunkten precis färdigställt de första våningsplanen i helrenoveringen av vår fastighet Husaren 5 på Östra Tullgatan. När vi visade den ”osminkade” lokalen på 1650 m2 som bland annat varit Amerikanska Motorimportens, Motoramis, bilsalong så såg vi hur kreativiteten började jobba. Avalanche gillade lokalen omedelbart och såg direkt potentialerna för deras verksamhet. Här kan de växa i den förväntade takten. De är nu 56 medarbetare men ska inom en snar framtid var strax över 80.

Vi har stått för hela renoveringen av den nya studion men planeringen av ytorna har Avalanche Studios Group stått för själv. Storleken är idag något större än behoven men det är en av fördelarna med lokalen, flexibiliteten, möjligheterna att växa och anpassa ytorna precis som de vill. Att vi skulle få ta hand om nya ytor så att Avalanche Studios Group kan fortsätta utveckla nya spännande världar, i Motoramis gamla lokaler, blev klart i början av augusti 2020 och renoveringen påbörjades direkt därefter. Och vi kunde lämna över nycklarna i mitten på januari. Ett snabbt och smidigt förlopp.

Avalanche har varit väldigt involverade i utformningen av lokalen och tillsammans med hantverkar- na har resultatet väldigt bra. De kreativa hjärnorna på Avalanche och våra lyhörda projektledare blev ett framgångskoncept, där förtroendet åt båda hål- len gjorde att även udda lösningar togs emot på ett öppet sätt och kunde genomföras. Om man tror på någons kreativitet och estetiska sinne så blir det lätt att säga ja när de vill ha den där gamla vasken de hittade i källaren vid utrivningen, monterad vid en av toaletterna. Det är kreativitet och projektled- ning, hyresvärd- och hyresgästrelation när den är som bäst.

Nu är det så dags för Avalanche Studios Group att njuta av sin nya fina arbetsplats som ligger
på yppersta läge exakt mitt emellan Centralen och Värnhemstorget, vilket innebär extremt goda kommunikationsmöjligheter för alla de som reser kollektivt. Och när de väl är där, inflyttade och på plats, så hoppas vi att deras nya stora ytor i sin tur kan inspirera dem att skapa nya stora och spännande världar och spelmiljöer.

Vi söker en engagerad kommunikatör med kundfokus

Malmö Cityfastigheter AB vill stärka sitt varumärke, förbättra sin kommunikation och öka sitt interagerande med deras kunder och söker nu en kommunikatör. 

Dina huvudsakliga arbetsuppgifter är bland annat:

  • Projektleda och underhålla hemsida och sociala medier
  • Producera nytt material såväl text, bild, rörlig bild och layout i all vår kommunikation
  • Fotografering av alla lediga lokaler inför annonsering
  • Genomföra hyresgästkommunikation (trapphusskärmar, anslag, digitalt) i våra fastigheter
  • Omvärldsbevakning kring vårt varumärke och allmänna trender i branschen
  • Planera och genomföra kundevent och övriga samhällsengagemang

Läs mer och ansök här så snart som möjligt.

Med hela världen som spelplan – Avalanche Studios Group tecknar nytt femårigt hyresavtal

2019 flyttade företaget in i en av Malmö Cityfastigheters äldsta lokaler och tar nu möjligheten att tillsammans med Malmö Cityfastigheter få designa en ny lokal för att passa med verksamhet och behov. I mitten av januari går flytten till Motorami-huset på Ö Tullgatan 3 i Malmö. 

I över 15 år har Avalanche Studios Group utvecklat spel med enorma öppna världar som den prisbelönade Just Cause-serien, Mad Max, Generation Zero samt jaktfranchisen the Hunter. Företaget har idag över 400 anställda i Stockholm, New York, Liverpool och Malmö, där ett 40-tal personer just nu arbetar på actionspelet Second Extinction som släpps i en tidig version i oktober.

-Vi flyttar från ett av stadens äldsta hus till ett av de mest unika. Ytan är inte bara optimal för vår verksamhet, utan något utöver det vanliga som inspirerar och bjuder in till en kreativ helhetsupplevelse. Det centrala läget vid kanalen är också fantastiskt för våra många pendlare, säger Sara Ponnert, studiochef för Avalanche Studios Group i Malmö

Huset med de veckade taken byggdes 1958 för Amerikanska Motorimporten, Motorami, och med sina runda former i kombination med pastelliga fjälliknande fasad kan man nästan känna kopplingen till både snabba bilar och fantasivarelser i spelens värld. 

Den 1650 kvm stora lokalen på ett plan öppnar för möjligheten att skapa en unik kontorsmiljö som passar det kreativa klimat Avalanche Studios Group har. Malmö Cityfastigheter investerar för att skapa en ultramodern och funktionell miljö för spelföretaget och passar samtidigt på att uppgradera fastigheten. Entreprenör för uppdraget är Betonmast Malmö AB, som dessutom är hyresgäst i huset.

-Vi är otroligt stolta över att Acvalanche Studios Group vill ta detta steget och ge oss fortsatt förtroende att vara hyresvärd. Vi strävar alltid efter att ha en bra dialog med våra hyresgäster och att bygga en god relation, säger Christoffer Persson, Vd Malmö Cityfastigheter.

Malmö Cityfastigheter förvärvar ännu en sekelskiftespärla på A-läge

Fastigheten Korpen 48 ligger på Södra Förstadsgatan 60 med Triangeln Shoppingcenter och Citytunnelstationen som grannar. De kringliggande gatorna är vältrafikerade och har ett jämnt flöde av gående och cyklister. 

-Affären är helt i linje med Malmö Cityfastigheters strategi att fortsätta växa i centrala Malmö, på platser med bra kommunikationsläge. Fastigheten är en mycket vacker byggnad och rymmer en kombination av bostäder och lokaler som vi varsamt kommer att förvalta i många år framöver. Vi arbetar vidare med våra expansionsplaner genom att vara aktiva på marknaden för att finna ytterligare nya förvärvsmöjligheter i Malmö, säger Christoffer Persson, vd för MCF AB. 

Byggnaden uppfördes 1929 och totalrenoverades början av 2000-talet. Alla tidstypiska detaljer är bevarade – högt i tak, stora salonger i fil, takstuckaturer, höga golvlister, lamprosetter och fiskbensparkett. 

-Varsam renovering med respekt för byggnadens ålder är något vi alltid värdesätter.

Av den totala ytan på 950 kvm är 630 kvm bostäder och 320 kvm lokaler. Alla fullt uthyrda.

Nu blir vi sambo och byter torg

Sen många år har Malmö Cityfastigheters huvudkontor huserat på Stortorget och fastighetskontoret på Fredriksbergsgatan i Malmö. Med ett nytt årtionde på väg tog vi i vintras beslutet att skapa förändring och nya intryck genom att byta lokal. Nu har flyttlasset gått för oss båda till fastigheten Söderport 9 på Gustav Adolfs torg.

Lokalen vi flyttar in i har vi renoverat för att bli ett praktiskt och modernt kontor – som vanligt med varsam hand, hög kvalité och med tanke på hållbarhet. Vi hoppas att våra egna lokaler ska bli det perfekta exemplet att visa upp för alla er som letar ny lokal och vill se hur man kan förvandla en lokal eller ett kontor för att fungera optimalt på 2020-talet. Och utan att förlora historiens vingslag.

Vår nya adress är Gustav Adolfs torg 47. Hör av dig så ger vi dig gärna en rundvandring i våra nya lokaler.

Tack alla för ett fantastiskt år!

Och du har i allra högsta grad bidragit. I somras gick vi ut med en enkät, tillsammans med AktivBo, där vi frågade hur du trivs i dina lokaler och med oss som hyresvärd. Ni var många som svarade och resultatet blev över förväntan – vi blev nominerade som en av tre bästa förvaltarna i Sverige och mottog en hedrande andra plats i Branschindex B2B för 2019 på Business Arena i Stockholm. 

Ett riktigt stort tack till alla er som tog er tid att svara. Det är era åsikter som nu ligger till grund för hur vi formar, utvecklar och prioriterar så att ni som bor och arbetar i våra fastigheter kan trivas ännu bättre.

Vi på Malmö Cityfastigheter önskar er alla en riktigt God Jul & ett Gott Nytt År

I år har har vi valt att skänka pengar till välgörande ändamål istället för att skicka personliga julhälsningar till våra kunder och samarbetspartners. Årets juldonation går till Karl Werntofts Minnesfond – till förmån för barn som förlorat en förälder https://minnesfond.werntoft.se/ 

Under julledigheten går vi ner i bemanning och lättast för dig att nå oss är via felanmälan på Mina sidor eller via e-post.