Med fokus på vacker och hållbar arkitektur

Building

Våra fastigheter

Malmö Cityfastigheters affärsidé är att förvärva, utveckla och förvalta fastigheter i centrala Malmö och anpassa de efter hyresgästernas behov.

Skepparen 24
Med sin långa historia och med byggnader från olika tider är det idag ett av Malmös mest unika hotell. Sedan 2008 ingår Hotell Royal i hotellkedjan Best Western.
Norra Vallgatan 94, Västergatan 27
Oscar 4
I början 1930-talet ville Skånska Brand utmärka sig i det prominenta grannskapet och gav Carl-Axel Stoltz i uppdrag att rita byggnaden. Några år senare stod byggnaden klar och anslöt väl till grannhusen.
Stortorget 25
Jörgen Kock 2
Den nuvarande fastigheten på Norra Vallgatan 68 byggdes 1938 och ritades av Carl-Axel Stoltz, son till dåvarande stadsarkitekten August Stoltz. I området kring hamnen växte företagandet.
Norra Vallgatan 68
Von Conow 47
På fastigheten Von Conow 47 ligger tre hus uppförda vid olika tider. Den äldsta bevarade delen är huset mot gatan med en fasad i stram klassicistisk stil som uppfördes under 1810-talet.
Djäknegatan 5
Korpen 48
Huset fick en påkostad fasad med sandsten från Öved och hårdbränt förbländertegel. Att jugendstilen var högsta mode vid tiden märks i de många växtornamenten och figurerna på frontespisen över burspråket.
Södra Förstadsgatan 60
Skepparen 18
Arkitekt Hans Westman ritade huset. Det fick stora och horisontellt betonade fönsterytor, fönster placerade över hörn, lätta utan påliggande balkonger, takterrass och flackt tak – allt kännetecknande för funkisen.
Norra Vallgatan 86-88, Gråbrödersgatan 1, Västergatan 19
Högvakten 6
Det välanlitade arkitektparet, Jaenecke & Samuelsson, ritade Högvakten 6 och de lät sig nu inspireras av 30-talets funktionalism i kombination med tidens moderna uttryck. Detta istället för deras vanliga expressiva uttryck.
Norra Vallgatan 80-82, Gråbrödersgatan 2, Västergatan 13
Skepparen 19:1 & 19:2
Husets bygglovsritningar är signerade av stads-arkitekten August Stoltz, men det är inte osannolikt att det var Augusts son Carl-Axel, som ritat huset.
Norra Vallgatan 90, Västergatan 23-25
Sqvalperup 12
Fastigheten Sqvalperup 12 består av tre byggnader och den historiskt mest noterbara verksamheten i kvarteret är Televerkets kopplingscentral som låg här från 1800-talets mitt.
Norra Vallgatan 58-60, Kansligatan 1, Adelgatan 9-11
Norsen 16
Arkitekt Kurt Hultin ritade fastigheten Norsen 16 som byggdes 1989. Huset har en ovanlig och dominerande utsmyckning i kopparrelief med glasinslag av konstnären Walter Bengtsson, ”I zodiakens tecken”.
Föreningsgatan 15
Fersen 10
På hörnet Norra Vallgatan och Prostgatan byggde järnhandlare Anders Svensson 1876 ett hyreshus med fantastisk utsikt över järnvägen och Öresund. På den tiden kunde man se sundet från fastighetens balkong.
Prostgatan 2, Norra Vallgatan 34
Nils 21
Fastigheten, som kom att kallas Östercentrum, tillhör de mer genomtänka och väl underhållna i östra Malmö. Byggnaden ritades 1963 av arkitekt Gunnar Bergenudd och stod klar 1965. Förutom butiker, kontor och bostäder samsades fritidsnöjen i huset.
Drottninggatan 1, Östra Förstadsgatan 34, Fredriksbergsgatan 7
Söderport 9
Fastigheten ligger mitt på ’Rivieran´ och ritades av arkitekt August Stoltz 1910. Då var jugendstilen fortfarande högsta mode och både detta och Odd Fellow-huset i samma husrad fick en mörkare ton och renare fasader.
Gustav Adolfs torg 47
Gamen 15
Fastigheten tillhör Lugnets senare byggnadsutveckling och ritades av arkitekt Holger M Lundquist. Utmärkande för huset är att det begåvats med flertalet konstverk.
Östra Kanalgatan 6, Storgatan 5
Jörgen Kock 1
Jörgen Kock 1 är en av Malmös äldsta fastigheter. Vissa delar kan dateras så långt tillbaka som 1463, då det refereras i ett dokument till myntmästare Dringenbergs hus.
Norra Vallgatan 66, Västergatan 1
Husaren 5:1 & 5:2
Kvarteret har fått sitt namn av att kronprinsens husarregemente låg här från mitten av 1700-talet fram till 1927. Snörmakeri, textilfabrik, lagerlokal och kontor har funnits i byggnaden.
Husargatan 3, Östra Tullgatan 1 och 3, Östra Promenaden 3

Det är vi som ser om ditt hus

Här kan du enkelt komma i kontakt med oss på Malmö Cityfastigheter.  

Kontakta oss