Om Malmö Cityfastigheter

Building

Vi förvaltar en del av Malmös kulturarv

Vår förvaltning tar utgångspunkt i ett långsiktigt arbete som genomsyras av hög kvalitet, genom goda kundrelationer och med hänsyn till byggnadernas unika historia. Vi arbetar aktivt med att skapa flexibla och trivsamma miljöer som i sin tur bidrar till en hållbar vardag.

Building

Affärsidé

Malmö Cityfastigheters affärsidé är att förvärva, utveckla och förvalta fastigheter i centrala Malmö och anpassa dem efter hyresgästernas behov. De flesta av fastigheterna ligger inom fem minuters promenadavstånd från någon av de två Citytunnelstationerna.

Fastigheterna kan innehålla såväl lokaler som bostäder.
Vår affärsmodell innebär bland annat att återställa fastigheterna till ursprungligt skick, men uppgraderat med modern teknik. Till exempel genom nya energieffektiva installationssystem och hög säkerhet via nya inpasseringssystem.

En hög servicenivå ingår också i Malmö Cityfastigheters affärsidé. Det uppskattas av våra hyresgäster, vilket visas genom låga vakanser och att många hyresgäster väljer att flytta inom vårt fastighetsbestånd.

Tree men having a meeting

Tillsammans skapar vi värde

Vi vill tillsammans med våra hyresgäster skapa och följa deras resa och utveckling och på så sätt strävar vi alltid efter långsiktiga kundrelationer. Vårt genuina intresse för människor och deras verksamheter ligger till grund för vårt dagliga förvaltningsarbete. För oss är det avgörande att hitta långsiktiga och flexibla lösningar tillsammans med våra hyresgäster för ett lyckat samarbete. Att samtidigt vara en arbetsplats där lagandan står i fokus, ser vi som en självklarhet.

För oss är ordet Personligt mycket viktigt och det genomsyrar hela vår verksamhet. Det betyder att vi alltid ser varje enskild hyresgäst utifrån deras unika behov och önskemål, att vi finns lokalt och därmed nära våra hyresgäster samt att vi är en mindre och familjär organisation.

Vi vet att kundnytta är förenat med god affärsnytta. För oss är en hög servicenivå till våra kunder avgörande för att stärka konkurrenskraften på marknaden. Vi är inte som alla andra, för det är nog inte du heller.

En kristallklar vinst

Malmö Cityfastigheter är vinnare av årets ärofyllda Kundkristall inom kategorin ”Högsta Serviceindex Lokaler”. Kundkristallen delas ut av AktivBo till Sveriges bästa hyresvärdar och avgörs helt utifrån hyresgästernas resultat i kundmätningar.

Vi på Malmö Cityfastigheter är oerhört glada och stolta över att ha vunnit Kundkristallen ännu en gång. Priset är extra betydelsefullt för oss eftersom det grundar sig i hur våra hyresgäster upplever vår service och vårt bemötande.

Vi värdesätter varje kundrelation och strävar efter att vara lyhörda för våra hyresgästers behov och önskemål. Vi tror att det avspeglas i vår kundservice och vår kvalitet. Vi vill göra skillnad i våra hyresgästers vardag och bidra till deras framgång. Vi ser med ödmjukhet fram emot att fortsätta leverera kundservice i toppklass till våra hyresgäster och är än mer motiverade att utveckla vår verksamhet.

Vi fyllde 20

Malmö Cityfastigheter firade 20 års jubileum år 2022.

Företaget bildades den 16 maj 2002 och idén bakom grundandet väcktes under ett födelsedagsfirande. Under detta firande kom Erling Pålsson och Reidar Peters att prata och spåna kring den dåvarande fastighetsmarknaden i Malmö.

Bakom fastighets AB Malmö City, som var företagets namn vid uppkomsten, stod vid denna tidpunkt tio företrädare för Malmös näringsliv.

Under denna tid fanns det inte så många stadsnära och renodlade fastighetsbolag etablerade i Malmö, utan dessa styrdes främst ifrån större Stockholmsbolag. Idén om ett långsiktigt ägande och med starkt fokus på att förvalta varje enskild fastighet på ett djupare plan har funnits med sedan start.

Konsten i våra hus

Flertalet av våra fastigheter är smyckade med vackra konstverk.
Här kan du läsa om några av dessa verk.

A wall

Samtal med landskap

I foajén i fastigheten Gamen 15 finns verket `Samtal med landskap´ uppmurat i glaserat tegel. Konstverket är skapat av Ulla Viotti 1982.

I zodiakens tecken

På hörnet Föreningsgatan/Bolagsgatan sitter en av stadens mest välkända offentliga utsmyckningar. ´I zodiakens tecken´ skapades av konstnären Walter Bengtsson 1989. Verket är sammansatt av perforerad, ärgad koppar och glas. Verket har även ljussättning som lyser upp samtliga detaljer även nattetid. En vers som tillhör verket finns också på husets vägg.

Nordan och Sunnan

Byggnaden på Norra Vallgatan 68 ritades av Carl-Axel Stoltz i mitten på 30-talet. Verket som finns i entrén heter ´Nordan och Sunnan´ och skapades av den välkände skulptören Ivar Johnsson. Det här är ett klassiskt motiv som gestaltar Aurora och vindarna. Ljusbringerskan och hoppets gudinna ansätts av ett omslutande hot, som hon övervinner med solens och ljusets kraft.

Building
historia
Anor sedan 2002
Läs mer
22 May
,
2024
VEM BOR HÄR? - Husaren

Igår, den 15 maj, hade vi på Malmö Cityfastigheter glädjen att välkomna våra bostadshyresgäster till en gårdsfika på Östra Tullgatan 1-3, Husaren.

Läs mer