Intervju

I morse hörde jag en koltrast...

Intervju med Åsa Ahnfeldt
Hyresgäst, Gamen 15

Åsa Ahnfeldt är projektadministratör på byggkonsultföretaget Raksystems som nyligen har flyttat till nya lokaler på Östra Kanalgatan mitt i centrala Malmö. Vi träffade Åsa för ett samtal om att möta våren i Malmö, bonsaiträd, självstudier i spanska, Malmö Cityfastigheters förbluffande snabba service – och så förstås stans bästa rockklubb.

Hej Åsa! Vad gör Raksystems? – Vi arbetar bland annat med byggadministration och besiktningar av fastigheter. Men också hållbarhet och miljöcertifieringar. Jag har jobbat här i snart 23 år, som projektadministratör. Det innebär bland annat att jag hjälper byggledarna i deras projekt, med förarbete, underlag och administration.

Hur hamnade ni på den här adressen? – Tidigare satt vi i ett väldigt modernt hus där man inte ens kunde öppna fönstren. När det blev dags att flytta ville vi hitta något med lite mer karaktär. Första gången jag klev in i den här lokalen som vi sitter i nu, kände jag direkt att jag var ”hemma”. Så jag ringde min chef och sa: ”Nu är det klart, jag har hittat den”. Och så blev det!

Har lokalbytet påverkat er verksamhet? – Vi hade lite olika idéer internt om hur man ska sitta och jobba. Här kan man välja mellan öppet kontorslandskap eller i ett eget ostört rum, vilket underlättade väldigt. Dessutom fanns möjligheten att växa. När kontoret här intill blev ledigt var det bara att öppna väggen och ta bort en dörr, så kunde nya kollegor flytta in. Så visst har vi påverkats – och bara till det positiva.

Hur har samarbetet med Malmö Cityfastigheter fungerat? – Mycket bra. Det är en väldigt familjär stämning och fantastisk service. Man lyssnar och är tillgänglig. Jag ringde förvaltaren en gång när porten krånglade och jag hann knappt lägga på luren innan de stod här med verktygen. Personligen tycker jag om att Malmö Cityfastigheter köper upp befintliga fastigheter och renoverar dem, istället för att bygga nytt. Det är ett bra sätt att ”ge Malmö liv”.

Apropå det, vad får dig att känna dig extra ”levande”? – Jag älskar våren, det är då jag vaknar till liv. I morse hörde jag en koltrast och det brukar betyda att våren har kommit. Ett annat säkert vårtecken är när staden sätter ut de här stora fina planteringarna, det är ju Malmö fantastiskt duktiga på.

Vad tycker du annars är det bästa med Malmö? – Tillgängligheten, att man kan cykla överallt. Det är verkligen guld värt. Och så att det finns ett så rikt och varierat kulturutbud, med allt från operan till klubbarna på Norra Grängesbergsgatan, det tycker jag är charmigt. Det finns massor av små oaser i Malmö, det gäller bara att hitta dem. Ibland kan de vara lite undangömda.

Har du någon särskild pärla du vill rekommendera? – Medley, rockklubben på Södra promenaden. Jag var där och tittade på ett band som spelade Creedence-låtar. Vilket härligt ställe! Dit går jag gärna igen. Ett annat tips är Trädgårdspaletten på Kulladal. I en gammal ishall har de byggt upp ett gigantiskt växthus med palmer, dammar med sköldpaddor, bonsaier och allt möjligt. Här kan man köpa blommor, plantor och lökväxter till trädgården. De har också en liten prylmarknad. Jag kan varmt rekommendera ett besök.

Fem snabba

Jag längtar efter: Att få påta i min trädgård

Jag vill att: Världen ska lugna ner sig

Jag lyssnar på: Allt utom hårdrock! Men framför allt 60- och 70-talsmusik

Jag tittar på: Inrednings- och trädgårdsprogram. Engelska och spanska TV-serier

Jag läser: Min spanskbok, jag kanske skulle vilja flytta till Spanien en dag i framtiden och förbereder mig. Annars blir det mest feelgood, som Denise Rudberg och Åsa Hellberg

Building
historia
Anor sedan 2002
Läs mer
19 Jun
,
2024
Malmö Cityfastigheter flyttar kontoret till Djäknegatan!

Vårt nya kontor, beläget i den pittoreska fastigheten Von Conow 47, är en hyllning till skandinavisk estetik.

Läs mer