Sök lägenhet hos oss

Läs gärna mer nedan om hur du söker lägenhet hos oss

 1. Skapa ett konto

  1

  För att kunna söka lediga lägenheter behöver du först registrera dig som sökande genom att skapa ett konto via Mina sidor.

 2. Sök lägenhet

  2

  När du har skapat ett konto kan du göra intresseanmälningar på lediga lägenheter. Du kan därefter se samtliga av dina intresseanmälningar på Mina sidor. Notera att vi inte tar emot ansökningar via E-post eller telefon. För att söka lägenhet finns vissa grundläggande och sökvillkor du måste uppfylla. Mer om detta hittar du i vår uthyrningspolicy.

 3. Erbjudande om visning

  3

  När vi gått igenom intresseanmälningar skickar vi ett erbjudande om visning via E-post. Handläggningstiden kan variera men en bostadslägenhet ligger normalt ute 3-14 dagar innan vi börjar bjuda in till visning.

  Normalt bjuder vi in 3-5 personer på visning via E-post. Man kan följa uthyrningsprocessen via Mina sidor. Där framgår det även om du inte blivit erbjuden en visning. Lägenheter försvinner från Mina sidor först när de blivit uthyrda.

 4. Gå på visning

  4

  Visningen sker genom att du själv kontaktar den nuvarande hyresgästen och bokar tid. All information står i det mejlet du får om du erbjuds visning.

 5. Meddela intresse

  5

  Efter visningen svarar du Ja eller Nej genom att logga in på Mina sidor. Det är viktigt att du meddelar om du är intresserad eller inte snarast efter visning för att vi ska kunna gå vidare i vår urvalsprocess. Tackar du ja, vänligen mejla över aktuellt anställningsavtal, dina tre senaste lönespecifikationer eller aktuell utbetalningsplan från CSN. Väljer du att tacka nej får du gärna meddela orsak, så tar vi med oss det i vårt framtida arbete.

 6. Urval och kontroller

  6

  Efter att vi fått svar från de som varit på visning gör vi ett urval med utgångspunkt från vår uthyrningspolicy. Du får besked från oss om du gått vidare i urvalsprocessen. Därefter tar vi alltid kreditupplysning. Boendereferenser från tidigare hyresvärdar kan eventuellt efterfrågas för att styrka goda referenser. Du ska kunna styrka alla inkomster genom intyg från arbetsgivare, anställningsavtal eller motsvarande. Vid arbete ska minst de tre senaste månadernas lönespecifikationer redovisas. Vi kan komma att begära borgensman i de fall du inte har en tillsvidareanställning eller har CSN. Vid taxerad inkomst i annat land kan vi begära borgensman.

 7. Skriva hyreskontrakt

  7

  När du har fått lägenhet är det dags att teckna hyreskontrakt. Vi skriver digitala kontrakt med Bank-ID. Det är alltid du som bor i lägenheten som ska stå på kontraktet. Hyreskontraktet är ett juridiskt bindande åtagande. Efter signering av kontrakt informerar vi om vad som gäller vid inflyttning och viktig boendeinformation.

 8. Besked till övriga sökande

  8

  När kontrakt skrivits på lägenheten får alla sökande som inte har blivit erbjudna kontrakt besked via E-post. Lägenheten försvinner då från din intresseanmälan på Mina sidor.